Zdravie Brokolicové placky zapekané s bryndzou Publikované 7. júla 2017 0 0 Zeleninové placky sú štíhle a fit jedlo či na obed alebo večeru. Neobsahujú žiadnu múku a ulahodíte nimi aj návšteve. Brokolicové placky máme v našej rodine veľmi často. Brokolica je obľúbená zelenina našich detí. Tento recept je inšpiráciou z knihy Zdravé rýchlovky. Ak nemáte brokolicu, pokojne použite karfiol alebo uvarenú koreňovú zeleninu. SUROVINY 250 g uvarenej brokolice 100 g nastrúhaného parmezánu alebo mozarelly 3 celé vajcia 1 strúčik pretlačeného cesnaku 1 PL olivového oleja 1/2 opraženej cibule bryndza Porcie: 10 ks Čas prípravy: 30 min POSTUP: 1. Dáme si zohriať rúru. 2. Brokolicu si rozdelíme na ružičky a uvaríme. Medzitým si opražíme cibuľku na oleji do zlatista. 3. Uvarenú brokolicu scedíme do veľkej misky a popučíme. Pridáme cibuľku a všetky ostatné ingrediencie. 4. Rukami tvoríme placky, ktoré ukladáme na papier na pečenie. 5. Navrch roztrieme bryndzu. 6. Dáme ich do rúry a pečieme 25 minút. Na posledných 5 minút môžeme rúru pre-pnúť na gril, aby sa pekne pripiekli. Jana Šimkovičová, Viac zdravých receptov nájdete v knihe Zdravé Rýchlovky