Zdravie Recept: Kuracie prsia na horčici s cuketou, medvedím cesnakom a kuskusom Publikované 24. januára 2018 0 0 Vynikajúce jedlo plné bielkovín, navyše jednoduché na prípravu. Využijete v ňom aj sezónny medvedí cesnak. Medvedí cesnak je na Slovensku pomerne známy – je to chutná liečivá bylina so špecifickou cesnakovou chuťou, ktorá pomáha ľuďom pri najrôznejších zdravotných ťažkostiach. Má perfektné prečisťovacie vlastnosti, pomôže aj pri žalúdočných či kožných problémoch, problémoch s vysokým krvným tlakom, kŕčovými žilami aj bolesťami hlavy. Ingrediencie: 800 g kuracích pŕs 1 veľká cuketa hrsť medvedieho cesnaku 1 PL oleja 1 cibuľa 1-2 PL horčice 2 PL sójovej omáčky 1 PL mletej papriky štipka mletého čierneho korenia morská soľ cesnakové korenie 250 g celozrnného kuskusu AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? Kuskus zalejeme dvojnásobným množstvom vody, osolíme ho, dochutíme cesnakovým korením a zakrytý ho varíme na miernom plameni zhruba 15 minút, kým nenasiakne všetku vodu. Vo väčšom hrnci si na rozohriatom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kúsky nakrájané kuracie prsia, zamiešame, ochutíme koreninami, horčicou a sójovou omáčkou a mäso prikryté dusíme zhruba 15 minút. Následne mäso osolíme a pridáme k nemu aj najemno nastrúhanú cuketu a nadrobno nakrájaný medvedí cesnak. Zmes varíme odokrytú ešte 3-5 minút, dokým sa z nej neodparí takmer všetka voda. Dobrú chuť! Tento a aj iné recepty nájdete v knihe FIT recepty alebo na www. fitrecepty.sk