Domov Zdravie Špaldová bublanina s letným ovocím

Špaldová bublanina s letným ovocím

0
0

Kto by nepoznal bublaninu. Určite si ju všetci pamätáme najmä od našich starých mám. Tie však málokedy piekli z celozrnej múky a trstinového cukru. Práve tým je táto bublanina iná. A omnoho chutnejšia.

SUROVINY

125 g špaldovej hladkej múky
125 g špaldovej celozrnej múky (môžete použiť rovno 250 g, nemusíte ju miešať)
3 vajíčka
100 g trstinového cukru alebo brezového
130 g masla
1 dl mlieka
2 ČL prášku do pečiva
ovocie (napr. maliny, černice, ríbezle, čučoriedky, marhule)

porcia: 1
čas prípravy: cca 25 minút pri cca 330°C

AKO BUDEME POSTUPOVAŤ:

1. Mierne roztopené maslo si v miske zmiešame s cukrom a vymiešame do peny.
2. Rozdelíme si vajíčko na žĺtky a bielka. Pridáme žĺtky k vymiešanej pene a zamiešame.
3. Postupne pridáme múku a prášok do pečiva.
4. Nakoniec pridáme mlieko a napokon jemne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
5. Celú masu poriadne premiešame a vylejeme na pripravený plech, ktorý máme buď vymastený tukom alebo vystlaný papierom na pečenie.
6. Do cesta začneme ukladať ovocie. Pokojne ho dajte veľa, keď sa ovocie nachádza aj vo vnútri, nielen na povrchu, bublanina je šťavnatá a na chuť oveľa lepšia.

Výborná verzia sladkých raňajok 🙂
Želám vám dobrú chuť

Alžbeta Jánošíková

Načítať ďalšie súvisiace články
Load More By admin
Load More In Zdravie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pozrite si tiež

ČAPLOVIČ: Zákopová politika

Žijeme v zákopoch, jeden proti druhému bojujeme. V predvolebnom čase sa to bude stupňovať.…