Domov Zdravie Zdravý recept: Celozrnné cestoviny s bryndzovo‑špenátovou omáčkou

Zdravý recept: Celozrnné cestoviny s bryndzovo‑špenátovou omáčkou

0
0

Super chutné a najmä neskutočne jednoduché jedlo s bryndzou. Skúste tieto nutrične hodnotné celozrnné cestoviny s bryndzovo‑špenátovou omáčkou. Ak ste celiatik/celiatička, môžete si jedlo pripraviť aj za pomoci pohánkových cestovín. Na základný recept vám dokonca postačia iba 3 suroviny.

Ingrediencie:
300 g celozrnných cestovín (napr. kolienka)
400 g mrazeného špenátového pretlaku
250 g bryndze

množstvo: 4 porcie

AKO BUDEME POSTUPOVAŤ?

1. Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode do mäkka.
2. V druhom hrnci si na miernom plameni ohrejeme rozmrazený špenátový pretlak. Keď sa z neho odparí voda, pridáme nadrobenú bryndzu a zmes miešame, dokým sa bryndza neroztopí.
3. Hrniec odstavíme z tepla a do omáčky vmiešame uvarené cestoviny.
4. Podľa potreby dochutíme a podávame.
5. Jedlo môžeme doplniť napríklad aj o šalát, cherry paradajky, prípadne nastrúhaný syr či čerstvú mozzarellu.

Dobrú chuť 🙂

www.fitrecepty.sk

Načítať ďalšie súvisiace články
  • HEGER: Mýtny tender: vážny dôvod na basu

    Mýto, ktorým žilo Slovensko posledné dni, je veľkou kauzou šéfov Smeru predsedu Roberta Fi…
  • Duda mení pôsobisko

    Ondrej Duda sa po viac než troch rokoch strávených v nemeckej Bundeslige sťahuje na Britsk…
  • Počet dôchodcov rastie

    Počet dôchodcov na Slovensku z roka na rok stúpa. Ku koncu minulého roka evidovala Sociáln…
Load More By admin
Load More In Zdravie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pozrite si tiež

HEGER: Mýtny tender: vážny dôvod na basu

Mýto, ktorým žilo Slovensko posledné dni, je veľkou kauzou šéfov Smeru predsedu Roberta Fi…