Zdravie Zdravý recept: Celozrnné cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku a hlivou ústricovou Publikované 23. mája 2018 0 0 Najnovšie je toto naše najobľúbenejšie jedlo s medvedím cesnakom. Po tejto kombinácii pesta z medvedieho cesnaku s perfektne dochutenou hlivou ústricovou a celozrnnými cestovinami sa budete zalizovať až za ušami, dúfam, minimálne tak ako my 😉 Ingrediencie: 500 g celozrnných cestovín na pesto z medvedieho cesnaku: 100 g medvedieho cesnaku 100 ml olivového oleja 80 g vlašských/kešu orechov 50 g parmezánu (voliteľné) morská soľ (podľa potreby) 1 PL citrónovej šťavy na hlivu: 400 g hlivy ústricovej 1 cibuľa 1 ČL mletej papriky 1 PL sójovej omáčky 1 PL kokosového oleja 1/2 ČL morskej soli množstvo: 4 porcie AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode domäkka. 2. Medvedí cesnak poriadne umyjeme a usušíme. Následne ho spolu s olivovým olejom, orechami, citrónovou šťavou a soľou rozmixujeme v sekáčiku na jemnú pastu. Odporúčam pridať aj strúhaný parmezán, no v prípade že ho chcete vynechať, nič sa nestane (pesto bez neho vydrží dlhšie) – dodáva mu však ešte zaujímavejšiu chuť. 3. Pokiaľ je pesto príliš husté, pridáme ešte trochu oleja a v prípade, že je príliš riedke, pridáme ešte orechy. 4. Vo väčšej panvici si na rozpálenom kokosovom oleji zľahka opražíme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme umytú a nakrájanú hlivu, zamiešame, osolíme, okoreníme, pridáme sójovú omáčku a miešame, dokým hliva nezmäkne – zhruba 5 minút. 5. Uvarené cestoviny rozmiešame s polovicou hotového pesta, pričom pridávame viac podľa potreby. Na záver pridáme opečenú hlivu a jedlo podávame teplé… Dobrú chuť! 🙂 www.fitrecepty.sk