Domov Zdravie Zdravý recept: Celozrnné cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku a hlivou ústricovou

Zdravý recept: Celozrnné cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku a hlivou ústricovou

0
0

Najnovšie je toto naše najobľúbenejšie jedlo s medvedím cesnakom. Po tejto kombinácii pesta z medvedieho cesnaku s perfektne dochutenou hlivou ústricovou a celozrnnými cestovinami sa budete zalizovať až za ušami, dúfam, minimálne tak ako my 😉

Ingrediencie:
500 g celozrnných cestovín
na pesto z medvedieho cesnaku:
100 g medvedieho cesnaku
100 ml olivového oleja
80 g vlašských/kešu orechov
50 g parmezánu (voliteľné)
morská soľ (podľa potreby)
1 PL citrónovej šťavy
na hlivu:
400 g hlivy ústricovej
1 cibuľa
1 ČL mletej papriky
1 PL sójovej omáčky
1 PL kokosového oleja
1/2 ČL morskej soli

množstvo: 4 porcie

AKO BUDEME POSTUPOVAŤ?

1. Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode domäkka.
2. Medvedí cesnak poriadne umyjeme a usušíme. Následne ho spolu s olivovým olejom, orechami, citrónovou šťavou a soľou rozmixujeme v sekáčiku na jemnú pastu. Odporúčam pridať aj strúhaný parmezán, no v prípade že ho chcete vynechať, nič sa nestane (pesto bez neho vydrží dlhšie) – dodáva mu však ešte zaujímavejšiu chuť.
3. Pokiaľ je pesto príliš husté, pridáme ešte trochu oleja a v prípade, že je príliš riedke, pridáme ešte orechy.
4. Vo väčšej panvici si na rozpálenom kokosovom oleji zľahka opražíme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme umytú a nakrájanú hlivu, zamiešame, osolíme, okoreníme, pridáme sójovú omáčku a miešame, dokým hliva nezmäkne – zhruba 5 minút.
5. Uvarené cestoviny rozmiešame s polovicou hotového pesta, pričom pridávame viac podľa potreby. Na záver pridáme opečenú hlivu a jedlo podávame teplé…

Dobrú chuť! 🙂

www.fitrecepty.sk

Načítať ďalšie súvisiace články
Load More By admin
Load More In Zdravie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pozrite si tiež

Superpotraviny nemusíme dovážať len spoza hraníc

Potraviny s vysokým obsahom vitamínov a minerálov označujeme pojmom superpotraviny. Množst…