Zdravie Zdravý recept: Cícerová bábovka bez múky s konopnými semiačkami Publikované 16. septembra 2017 0 0 Žiada sa vám viac proteínov? Vyskúšajte cícerovú bábovku. Nie je to žiaden vtip, chutí výborne. V poslednej dobe vyhľadávam bezlepkové a nie múčne recepty. Dôvody mám dva. Moje telo aktuálne nereaguje priaznino na lepok. Druhým dôvodom je, že nášmu dieťaťu, ktoré má veľmi múčnu stravu v škôlke, sa to snažím vykompenzovať takýmito receptami. Čo ma na tejto verzii bábovky očarilo, bola jej vláčna chuť, nie sypká. Ocenila to aj naša návšteva, z ktorej sme urobili pokusných králikov 🙂 SUROVINY 5 vajec 100 g kokosového cukru 3 ČL prášok do pečiva 250 g cícera 50 g mletých orechov / múka 20 g konopných semienok pohánková strúhanka kakao štipka soli porcia: 1 AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. Deň vopred si namočíme cícer do vody. 2. Pred varením ho prepláchneme, uvaríme do mäkka a následne s trochou vody rozmixujeme. 3. Rozdelíme si vajíčka na žĺtka a bielky. Bielky vyšľaháme s trochou soli na sneh. 4. Do misky so žĺtkami pridáme cukor, mleté orechy, konopné semienka, prášok do pečiva a nakoniec cícerovú zmes. Všetko spolu premiešame. 5. Nakoniec pridáme sneh z bielok. 6. Vymastíme si formu na bábovku a vysypeme pohánkovou strúhankou. Môžete použiť aj inú, ak máte k dispozícii. 7. Vlejeme cesto do formy. Trochu cesta si necháme, primiešame kakao (použila som 2 PL kakaa) a vlejeme do formy. 8. Pečieme 35 minút na 180 °C. Želám vám dobrú chuť! Jana Šimkovičová