Zdravie Zdravý recept: Cícerová krémová polievka (bez lepku, bez laktózy, vegan) Publikované 23. januára 2019 1 0 Výborná zdravá a ľahká polievka, ktorá zasýti a dodá potrebné bielkoviny a minerály. Cícer obsahuje veľa vlákniny a železa. Potrebujeme: 1 cibuľu 3 strúčiky cesnaku 1 lyžicu olivového oleja 250 g cíceru (na noc namočíme cícer do vody, aby sme zabránili plynatosti) 1 l vody cca 2 lyžičky morskej/ himalájskej soli 2 lyžičky karí korenia ¼ brokolice AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. Na troške oleja opražíme nasekanú cibuľu spolu s cesnakom. Keď je dostatočne opražená, pridáme precedený cícer a dolejeme vodu. 2. Varíme, kým cícer nie je úplne mäkký (cca 20 minút). Dosolíme podľa chuti a pridáme aj 2 lyžičky karí korenia. 3. Medzitým dáme variť na ružičky pokrájanú brokolicu do vriacej vody, kým nie je mäkká. 4. Keď je cícer úplne dovarený, rozmixujeme ho ponorným mixérom. 5. Navrch ešte dáme kúsky brokolice a podávame. Tip od trénerky na Fitshaker.sk Nikol Chovancovej: Ak nestihneš namočiť cícer, môžeš použiť aj zaváraný, aj keď ten nemá toľko vitamínov. Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 300 ml): 280 kcal / 1 177 kJ / tuky: 5 g / bielkoviny: 13 g / sacharidy: 42 g / vláknina: 12 g / glyk. nálož na 100 g: 4 Dobrú chuť! 🙂 Viac zdravých receptov nájdete v knihe Z fitka do kuchyne Špeciál II Autorka receptu: Nela Juričová, www.fitshaker.sk