Domov Zdravie Zdravý recept: cuketová polievka na póriku

Zdravý recept: cuketová polievka na póriku

0
0

Jednoduchá na prípravu a výživná, preto ju ocenia aj športovci. Jedna z našich najobľubenejších polievok, ktorú u nás milujú všetci, ktorí ochutnali. Poskytuje však aj veľký priestor pre vlastnú kreativitu.

Ideálne ak si ju osvojíte v lete, kedy je cuketa na dosah všade a čerstvá. Dostanete ju však aj celoročne. Podľa toho na čo máme chuť, zvykneme si navrch nastrúhať parmezám alebo nasypať slnečnicové či sezamové semiačka.

Touto polievkou som napríklad naučila deti jesť semiačka a vyvetlila im, prečo sú 3 omega kyseliny pre nás tak dôležité.

SUROVINY
3 veľké cukety
1 pór
100 g červenej šošovice
2 PL masla ghí
1/2 ČL kurkuma
1/2 ČL mletej rasce
soľ
1 PL tekvicového oleja
semiačka podľa chuti

porcia: 1
čas prípravy: cca 20 minút

AKO BUDEME POSTUPOVAŤ?

1. Umyjeme si pôr a nakrájame ho na malé kúsky.
2. Opražíme na masle ghí a keď bude chytať zlatistý nádych pridáme na kúsky nakrajané cukety.
3. Chvíľu celú zmes podusíme, počas dusenia pridáme kurkumu a rascu a všetko spolu pomiešame.
4. Zalejeme vodou tak, aby bola zhruba 1 cm nad celou cuketovou zmesou.
5. Pridáme červenú šošovicu a varíme, kým je šošovica uvarená.
6. Uvarenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom.
7. Dochutíme soľou a tekvicovým olejom. Podávame so semiačkami.

Želám Vám dobrú chuť!

Jana Šimkovičová

Načítať ďalšie súvisiace články
Load More By admin
Load More In Zdravie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pozrite si tiež

ČAPLOVIČ: Zákopová politika

Žijeme v zákopoch, jeden proti druhému bojujeme. V predvolebnom čase sa to bude stupňovať.…