Domov Zdravie Zdravý recept: fit krémeš

Zdravý recept: fit krémeš

0
0

Prečo je tento krémeš fit? Pretože je oproti klasickej verzii krémeša nutrične hodnotnejší, obsahuje oveľa menej kcal, tuku, sacharidov a na druhej strane viac bielkovín.

Množstvo sacharidov si viete ešte viac znížiť, ak použijete na sladenie namiesto medu xylitol či stéviu. Určite ho vyskúšajte, je vynikajúci! Chutil u nás úplne každému 🙂

SUROVINY
Cesto:
1 hrnček pohánkovej/ grahamovej/špaldovej múky
2 PL medu
5 PL mlieka
3 PL jablkového pyré
štipka škorice
Puding:
600 ml mlieka
2 ks vanilkového pudingového prášku
3 PL medu/xylitolu
Krém:
500 g jemného tvarohu
100 g bieleho jogurtu
2 PL medu/xylitolu/stévie
20 g želatíny
3 PL horúcej vody
horká čokoláda na
posýpku (voliteľné)

porcie: 12

AKO BUDEME POSTUPOVAŤ?

1. Všetky suroviny na cesto spolu poriadne rozmiešame.
2. Vzniknuté cesto natlačíme pomocou lyžice na spodok formy (s rozmerom zhruba 25×25 cm) vystlatej papierom na pečenie.
3. Cesto pečieme 25 minút pri 180 stupňoch.
4. Medzičasom si pripravíme puding. V hrnci si rozmiešame pudingové prášky s mliekom a sladidlom. Puding privedieme do varu a miešame ho do zhustnutia.
5. Hotový puding vylejeme na upečené cesto a krémeš zatiaľ odložíme do chladničky.
6. V miske si zmiešame tvaroh s jogurtom a sladidlom.
7. Želatínu si rozpustíme v horúcej vode, následne k nej pridáme lyžicu krému, rozmiešame a želatínovú zmes vmiešame do celého krému.
8. Keď nám vrch pudingovej vrstvy stuhol, nanesieme na vrch krémeša pripravený krém.
9. Krémeš dáme aspoň na 4 hodiny stuhnúť do chladničky a následne ho môžeme posypať/poliať čokoládou a podávať.

Želám vam dobrú chuť!

fitrecepty.sk

Načítať ďalšie súvisiace články
Load More By admin
Load More In Zdravie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pozrite si tiež

VIDEO: Pre pobavenie publika

Hovorí sa, že škodoradosť je najlepšia radosť. My sa však nechceme nikomu vysmievať, len v…