Domov Zdravie Zdravý recept: Fit strúhaný jablkovo‑tvarohový koláč

Zdravý recept: Fit strúhaný jablkovo‑tvarohový koláč

1
0

Špaldový strúhaný koláčik s jablkovo‑tvarohovou náplňou. Takmer ako od babičky, ibaže s nižším obsahom kcal a tuku 😉

Tip: Koláč môžete posypať pred pečením ešte drvenými vlašskými orechmi.

Ingrediencie
na cesto:
200 g hladkej špaldovej múky
40 g zmäknutého kokosového oleja
50 g xylitolu / trstinového cukru
3-4 PL vody
2 žĺtka
na tvarohovú náplň:
500 g jemného tvarohu
2 bielka (prípadne 20 g pudingového prášku alebo proteínu)
70 g xylitolu / trstinového cukru
1 ČL vanilkovej arómy
na jablkovú náplň:
5 menších jabĺk
1 PL medu
1 ČL škorice
1 PL pudingového prášku/ zlatého klasu

množstvo: 9 porcií

AKO BUDEME POSTUPOVAŤ?

1. Ako prvé si v mise rukou zmiešame všetky suroviny na cesto dohromady.
2. Hotové cesto zakryjeme a následne ho odložíme na niekoľko minút do mrazničky.
3. Jablká nastrúhame na jemno a necháme ich medzičasom postáť, aby pustili čo najviac vody.
4. V miske si vymiešame bielka na penu a primiešame k nim zvyšné suroviny na tvarohovú náplň.
5. Cesto vyberieme z mrazničky a nahrubo ho nastrúhame na strúhadle.
6. Polovicu nastrúhaného cesta rozložíme na spodok formy vystlatej papierom na pečenie (s rozmermi zhruba 20 × 20 cm).
7. Na spodné cesto vylejeme tvarohovú náplň.
8. Nastrúhané jablká čo najviac vyšťavíme a následne ich zmiešame s medom, škoricou a pudingovým práškom.
9. Jablká navrstvíme na tvarohovú náplň.
10. Koláč posypeme zvyšným nastrúhaným cestom a pečieme ho približne 35-40 minút pri 180 stupňoch.
11. Po dopečení necháme koláč vychladnúť a odporúčam ho nakrájať a podávať až po tom, čo postojí niekoľko hodín v chladničke.

Dobrú chuť! 🙂

www.fitrecepty.sk

  • RECEPT: Fit hruškový koláč s perníkovým korením

    Inšpirácia na chutný jesenný koláčik s hruškami v zdravej, fit verzii. Vďaka perníkovému k…
  • Špaldová bublanina s letným ovocím

    Kto by nepoznal bublaninu. Určite si ju všetci pamätáme najmä od našich starých mám. Tie v…
Načítať ďalšie súvisiace články
Load More By admin
Load More In Zdravie

Jeden komentár

  1. recepty

    4. apríla 2018 at 21:13

    Ahojte recept veľmi zaujímavý ta špaldová múka sa mi tam páči. Ale toto xylitol miesto trstinového cukru nepoznám ani ten ďalší tip pudingovy prášok vymeniť za bielko. Ďakujem za takéto tipy. Obrázok je tiež veľmi zaujímavý:-))

    Odpoveď

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pozrite si tiež

VIDEO: „Priatelia“ na svadbe

Kto by nepoznal úspešný komediálny seriál 90-tych rokov Priatelia? S pragmatický Rossom, p…