Zdravie Zdravý recept: Hrachová polievka s bulgurom Publikované 30. mája 2018 0 0 Vynikajúca polievka bohatá na vlákninu, bielkoviny a množstvo minerálov, ktorú môžete s kľudom podávať aj ako hlavné jedlo. 1 porcia obsahuje až 65 % odporúčanej dennej dávky (ODD) mangánu, 20 % ODD horčíka, fosforu, tiamínu, folátov a 15 % ODD medi a železa. Ingrediencie: 150 g žltého hrachu 100 g celozrnného bulguru 100 g zeleného hrášku 3 PL paradajkového pretlaku 1 PL červenej papriky 2 l mäsového/zeleninového vývaru 3 strúčiky cesnaku morská soľ mleté čierne korenie Príprava: 10 minút Tepelná úprava: 25 minút Množstvo: 4 porcie AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. Hrach prepláchneme a zalejeme vývarom. Polievku osolíme, okoreníme, pridáme do nej paradajkový pretlak a varíme ju zhruba 15 minút, pokým hrach nezmäkne. 2. Následne do polievky zamiešame suchý bulgur, prelisované strúčiky cesnaku, zelený hrášok a polievku varíme ďalších 10 minút. 3. Keď je bulgur mäkký a polievka hustá, môžeme ju odstaviť z tepla a podávať. Polievku môžeme zjemniť napríklad bielym jogurtom. Dobrú chuť! 🙂 www.fitrecepty.sk