Zdravie Zdravý recept: Jablkový želé koláč Publikované 13. októbra 2017 0 0 Svieži, chutný a zároveň diétny koláč z jabĺk a maku, ktorý poteší nielen v teplých letných dňoch. Ak milujete jablká, musíte ho vyskúšať! Ingrediencie: CESTO: 70 g hladkej špaldovej múky 2 PL maku 3 PL mlieka 2 PL medu/datlovej pasty NÁPLŇ: 500 g jablkového pyré (bez cukru) 1-2 jablká 20 g želatíny 3 PL horúcej vody škorica/mak (voliteľné) čas prípravy: 10 minút tepelná príprava: 15 minút množstvo: 8 kusov AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. Všetky suroviny na cesto spolu poriadne rozmiešame a cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (s priemerom zhruba 22 cm). 2. Cesto pečieme 15 minút pri 180 stupňoch a následne ho necháme vychladnúť. 3. Medzičasom si v miske rozmiešame želatínový prášok s horúcou vodou a chvíľu ju necháme nabobtnať. 4. Následne primiešame jablkové pyré a v prípade záujmu aj škoricu či mak. 5. Jablká očistíme a nastrúhame ich na tenké plátky. 6. Plátky ukladáme na vychladnutý korpus. 7. Nakoniec jablká zalejeme pripravenou jablkovou zmesou a koláč dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny. 8. Hotový koláč môžeme (ešte pred tuhnutím) posypať makom a nakoniec ho podávať napríklad preliaty jogurtom. fitrecepty.sk