Domov Zdravie Zdravý recept: Jogurtovo-proteínový cheesecake

Zdravý recept: Jogurtovo-proteínový cheesecake

0
1

Tento cheesecake si určite zamilujete! Je to seriózne jeden z najlepších zákuskov. Jeho prednosťou tiež je, že obsahuje vysoké množstvo bielkovín. Ak nemáte proteínový prášok, môžete ho nahradiť sušeným mliekom, pudingovým práškom alebo kakaom (pre kakaový cheesecake).

Ingrediencie:
Na cesto:
1,5 hrnčeka (1 hrnček = 250 ml) pomletých mandlí (mandľovej múky)
5 PL mlieka

Na plnku:
700 g bieleho gréckeho jogurtu
3 vajcia
1/2 hrnčeka proteínového prášku (vanilkového)
1 PL vanilkovej arómy (alebo vanilkový struk)
med (v prípade potreby)

Na polevu:
1 hrnček bobuľovitého ovocia
1-2 PL želatíny v prášku (100 %)

Množstvo: 8 porcií
Príprava: 10 minút
Tepelná úprava: 45 minút

AKO BUDEME POSTUPOVAŤ?

1. Pomleté mandle (alebo mandľovú múku) zmiešame v mise s 5 lyžicami mlieka.
2. Vzniknuté cesto vtlačíme do tortovej alebo zapekacej formy a uhladíme.
3. Všetky ingrediencie na plnku si spolu poriadne zmiešame. Ochutnáme, či je dostatočne sladká a v prípade potreby pridáme sladidlo.
4. Hotovú plnku vylejeme na pripravené cesto. Takto pripravený cheesecake dáme piecť do rúry na 165 stupňov na 40 až 45 minút, kým vrch a okraje koláča nezačnú hnednúť.
5. Cheesecake vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
6. V malom hrnci si pripravíme polevu na cheesecake. Zvolené ovocie popučíme vidličkou a primiešame k nemu želatínu. Zmes chvíľu povaríme (nesmie ale prevrieť) a vylejeme na cheesecake.
7. Celý cheesecake dáme stuhnúť do chladničky na minimálne 8 hodín.

Dobrú chuť! 🙂

www.fitrecepty.sk

Načítať ďalšie súvisiace články
Load More By admin
Load More In Zdravie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pozrite si tiež

VIDEO: Mayová svojím tancom zvalcovala internet

Ministerská predsedníčka Veľkej Británie Theresa Mayová nedávno navštívila Kapské mesto v …