Zdravie Zdravý recept: Špaldové čoko palacinky s ricottou a horúcimi malinami Publikované 9. mája 2018 0 0 Táto dokonalá kombinácia špaldových čokoládových palaciniek s ricottovo-tvarohovou náplňou s trochou kokosu a horúcimi malinami vás dostane do kolien 😉 Ingrediencie na palacinky: 600 ml mlieka 250 g hladkej špaldovej múky 3 PL kakaa 2 vajcia štipka soli Ingrediencie na náplň: 150 g ricotty (nízkotučnej) 200 g jemného tvarohu 2 PL medu/javorového sirupu 2 PL strúhaného kokosu 1 ČL vanilkového extraktu (prípadne vanilkový struk) 250 g mrazených malín príprava: 15 minút tepelná úprava: 15 minút množstvo: 4 porcie AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. V miske si zmiešame špaldovú múku s kakaom a štipkou soli. 2. Následne k surovinám pridáme aj zvyšné suroviny na palacinky a cesto poriadne premiešame pomocou metličky. V prípade, že je príliš riedke, pridáme ešte trocha múky (hustota sa môže líšiť v závislosti od použitej múky) a naopak ak je husté, pridáme ešte trocha mlieka alebo vody. 3. Hotové cesto dávkujeme na rozohriatu nepriľnavú panvicu (ak treba, na začiatku ju jemne potrieme olejom) a palacinky opekáme z oboch strán do zlatista. 4. Medzičasom si v miske rozmiešame všetky suroviny na náplň (okrem malín) dohromady. 5. Vzniknutým krémom natierame palacinky a následne ich zložíme/zrolujeme a ukladáme na tanier. 6. Maliny zohrejeme a na záver nimi polejeme pripravené palacinky. Dobrú chuť! 🙂 www.fitrecepty.sk