Zdravie Zdravý recept: Špaldové halušky s kyslou kapustou Publikované 28. novembra 2018 0 0 Halušky sú tradičným slovenským jedlom a patria medzi tie najobľúbenejšie. Aj pozmenením ich receptu ale môžete dosiahnuť zdravý pokrm, ktorý si zamilujete. Ingrediencie: 250 g špaldovej múky 200 ml vody 1/2 ČL morskej soli na kapustu: 450 g kyslej kapusty 2 PL olivového oleja 1 cibuľa soľ mleté čierne korenie červená paprika šunka (voliteľné) Príprava: 15 minút Tepelná úprava: 15 minút Množstvo: 3 porcie AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. V miske si rozmiešame múku s morskou soľou a vodou. V prípade, že je cesto príliš husté, môžeme do neho pridať viac vody alebo ak je cesto riedke, pridáme pár lyžíc múky. 2. Hotové cesto nahádžeme pomocou haluškovača do vriacej vody a halušky varíme dokým nevyplávajú na povrch. Halušky precedíme a neoplachujeme. 3. V hlbokej panvici si rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. 4. Pridáme kyslú kapustu zbavenú nálevu a podusíme do mäkka. 5. Nakoniec kapustu dosolíme a dokoreníme podľa chuti a zmiešame ju s hotovými haluškami. 6. V prípade záujmu môžeme halušky posypať opečenou šunkou nakrájanou na malé kúsky. Dobrú chuť! 🙂 Viac zdravých receptov nájdete na www.fitrecepty.sk