Domov Zdravie Zdravý recept: Špaldové halušky s kyslou kapustou

Zdravý recept: Špaldové halušky s kyslou kapustou

0
0

Halušky sú tradičným slovenským jedlom a patria medzi tie najobľúbenejšie. Aj pozmenením ich receptu ale môžete dosiahnuť zdravý pokrm, ktorý si zamilujete.

Ingrediencie:
250 g špaldovej múky
200 ml vody
1/2 ČL morskej soli
na kapustu:
450 g kyslej kapusty
2 PL olivového oleja
1 cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
červená paprika
šunka (voliteľné)

Príprava: 15 minút
Tepelná úprava: 15 minút
Množstvo: 3 porcie

AKO BUDEME POSTUPOVAŤ?

1. V miske si rozmiešame múku s morskou soľou a vodou. V prípade, že je cesto príliš husté, môžeme do neho pridať viac vody alebo ak je cesto riedke, pridáme pár lyžíc múky.
2. Hotové cesto nahádžeme pomocou haluškovača do vriacej vody a halušky varíme dokým nevyplávajú na povrch. Halušky precedíme a neoplachujeme.
3. V hlbokej panvici si rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
4. Pridáme kyslú kapustu zbavenú nálevu a podusíme do mäkka.
5. Nakoniec kapustu dosolíme a dokoreníme podľa chuti a zmiešame ju s hotovými haluškami.
6. V prípade záujmu môžeme halušky posypať opečenou šunkou nakrájanou na malé kúsky.

Dobrú chuť! 🙂

Viac zdravých receptov nájdete na www.fitrecepty.sk

Načítať ďalšie súvisiace články
Load More By admin
Load More In Zdravie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pozrite si tiež

Superpotraviny nemusíme dovážať len spoza hraníc

Potraviny s vysokým obsahom vitamínov a minerálov označujeme pojmom superpotraviny. Množst…