Domov Zdravie Zdravý recept: Tekvicové „špagety“ s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke

Zdravý recept: Tekvicové „špagety“ s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke

0
0

Toto je jedno z tých jedál, pri ktorých si poviete, že zdravé jedlá môžu byť ozaj delikátne! 🙂 Zamenením pšeničných špagiet za tento tekvicový variant jednoducho vykúzlite diétnejšie – no o nič menej chutnejšie hlavné jedlo. Tieto skvelé tekvicové „špagety“ s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke sa určite oplatí vyskúšať.

Ingrediencie:
1 špagetová tekvica
300 g mletého morčacieho mäsa
1 cibuľa
1 PL kokosového oleja
200 g paradajkového pretlaku
4 strúčiky cesnaku
1 ČL morskej soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia
bazalka
150 ml vody

Množstvo: 2 porcie

AKO BUDEME POSTUPOVAŤ?

1. Tekvicu si prekrojíme pozdĺžne na polovicu a vydlabeme z nej semienka.
2. Do zapekacej misy alebo hlbšieho pekáča nalejeme zhruba 2 cm vody, položíme do nej obe polovice tekvice (vnútrom nadol) a prikryjeme ich predierkovaným alobalom. Tekvicu pečieme 45 minút na 205 stupňoch.
3. Po 45 minútach tekvicu vyberieme, otočíme a pomocou vidličky vnútro vyškrabeme na „špagety“.
4. Medzičasom si v hrnci roztopíme kokosový olej, na ktorom zľahka orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Do hrnca pridáme mleté morčacie mäso, paradajkový pretlak, korenie, morskú soľ, vodu a zmes poriadne zamiešame. Mäso dusíme prikryté po dobu 30 minút.
5. Následne do mäsa pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, v prípade potreby ešte trocha vody, čerstvú bazalku a odkryté povaríme ešte 5 minút.
6. Hotové mäso podávame s tekvicovými „špagetami“ a v prípade záujmu ich môžeme posypať strúhaným syrom.

Dobrú chuť! 🙂

Viac zdravých receptov nájdete na www.fitrecepty.sk

Načítať ďalšie súvisiace články
Load More By admin
Load More In Zdravie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pozrite si tiež

VIDEO: Ušiel aj s botaskami…alebo nie?

Predstavte si, že ste predavač v obchode so športovou obuvou. Obsluhujete klienta, ktorý s…