Zdravie Zdravý recept: Trhané kuracie mäso na mede so sladkými zemiakmi Publikované 5. decembra 2018 0 0 Vyskúšajte toto výborné, jemnučké trhané kuracie mäso na mede so sladkými zemiakmi – určite si na ňom pochutnáte. Príprava tohto jedla je ozaj jednoduchá a isto ho nebudete robiť prvý a poslednýkrát. Ingrediencie: 1 kg kuracích pŕs bez kože (prípadne vykostených stehien) 4 PL medu 100 ml sójovej omáčky 1 PL kokosového oleja 5 strúčikov cesnaku 1 cibuľa 1,5 hrnčeka vody 1 kg sladkých zemiakov Množstvo: 5 porcií AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. V miske si pripravíme marinádu zmiešaním medu, sójovej omáčky a prelisovaného cesnaku. 2. Do marinády vložíme umyté kuracie prsia (prípadne stehná) v celku, misku prikryjeme fóliou a uložíme do chladničky aspoň na 30 minút, no najlepšie cez noc. Ak ste v časovej tiesni, nemusíte mäso nechať odstáť v marináde, výborné bude za každých okolností. 3. Vo väčšom hrnci si zohrejeme kokosový olej a zľahka na ňom upražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista. 4. Následne pridáme odležané mäso v celku, zalejeme 1 a pol hrnčekom vody, prikryjeme a za občasného premiešania dusíme 2 hodiny, až kým nie je mäso úplne mäkké. 5. Medzičasom si pripravíme sladké zemiaky. Zemiaky umyjeme, nožom do nich urobíme zopár dierok, položíme ich na pekáč a pečieme 40-60 minút pri 200 stupňoch v závislosti od toho, aké sú veľké. Zemiaky by mali byť po dopečení vo vnútri mäkké a ich šupka by sa mala dať jednoducho odstrániť. 6. Pred servírovaním mäso natrháme pomocou vidličky na „strapce“ a podávame ho so sladkými zemiakmi zbavenými šupky. Dobrú chuť! 🙂 Viac zdravých receptov nájdete na www.fitrecepty.sk