Domov Zdravie Zdravý recept: Trhané kuracie mäso na mede so sladkými zemiakmi

Zdravý recept: Trhané kuracie mäso na mede so sladkými zemiakmi

0
0

Vyskúšajte toto výborné, jemnučké trhané kuracie mäso na mede so sladkými zemiakmi – určite si na ňom pochutnáte. Príprava tohto jedla je ozaj jednoduchá a isto ho nebudete robiť prvý a poslednýkrát.

Ingrediencie:
1 kg kuracích pŕs bez kože (prípadne vykostených stehien)
4 PL medu
100 ml sójovej omáčky
1 PL kokosového oleja
5 strúčikov cesnaku
1 cibuľa
1,5 hrnčeka vody
1 kg sladkých zemiakov

Množstvo: 5 porcií

AKO BUDEME POSTUPOVAŤ?

1. V miske si pripravíme marinádu zmiešaním medu, sójovej omáčky a prelisovaného cesnaku.
2. Do marinády vložíme umyté kuracie prsia (prípadne stehná) v celku, misku prikryjeme fóliou a uložíme do chladničky aspoň na 30 minút, no najlepšie cez noc. Ak ste v časovej tiesni, nemusíte mäso nechať odstáť v marináde, výborné bude za každých okolností.
3. Vo väčšom hrnci si zohrejeme kokosový olej a zľahka na ňom upražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista.
4. Následne pridáme odležané mäso v celku, zalejeme 1 a pol hrnčekom vody, prikryjeme a za občasného premiešania dusíme 2 hodiny, až kým nie je mäso úplne mäkké.
5. Medzičasom si pripravíme sladké zemiaky. Zemiaky umyjeme, nožom do nich urobíme zopár dierok, položíme ich na pekáč a pečieme 40-60 minút pri 200 stupňoch v závislosti od toho, aké sú veľké. Zemiaky by mali byť po dopečení vo vnútri mäkké a ich šupka by sa mala dať jednoducho odstrániť.
6. Pred servírovaním mäso natrháme pomocou vidličky na „strapce“ a podávame ho so sladkými zemiakmi zbavenými šupky.

Dobrú chuť! 🙂

Viac zdravých receptov nájdete na www.fitrecepty.sk

Načítať ďalšie súvisiace články
Load More By admin
Load More In Zdravie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pozrite si tiež

VIDEO: Ušiel aj s botaskami…alebo nie?

Predstavte si, že ste predavač v obchode so športovou obuvou. Obsluhujete klienta, ktorý s…