Zdravie Zdravý recept: Zapečené baklažánové kolieska Publikované 13. marca 2018 0 0 Ak hľadáte chutný recept z baklažánu, určite skúste tieto vynikajúce zapečené baklažánové kolieska. Ingrediencie: 1 stredne veľký baklažán 50 g paradajkového pyré (alebo pretlaku) 100 g kvalitnej šunky 40 g strúhanej mozzarelly (prípadne iného syra) čerstvá bazalka (podľa chuti) cherry paradajky (podľa chuti) morská soľ cesnakové korenie množstvo: 1 porcia príprava: 10 minút tepelná úprava: 30 minút AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska (nie hrubé, ani príliš tenké). 2. Nakrájaný baklažán poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. 3. Baklažánové kolieska zľahka osolíme a pečieme 15 minút pri 210 stupňoch. 4. Následne baklažán vyberieme z rúry a každé koliesko potrieme paradajkovým pyré (prípadne paradajkovým pretlakom zriedeným s vodou), poukladáme na ne kúsky šunky, posypeme syrom a na záver dozdobíme cherry paradajkami a bazalkou. 5. Do paradajkového pyré môžeme zamiešať aj soľ a cesnakové korenie. Baklažán takto zapekáme ešte 5-10 minút pri 250 stupňoch, dokým syr nezačne chytať zlatistú farbu. Dobrú chuť 🙂 www.fitrecepty.sk