Zdravie Zdravý recept: Zdravé fitness punčové rezy Publikované 26. septembra 2018 0 0 Tieto zdravé fitness punčové rezy sú bohaté na bielkoviny aj vlákninu. Potešia aj všetkých maškrtníkov, ktorí prihliadajú na svoju figúru. Cesto je zložené z proteínového prášku a kokosovej múky, koláč je teda dostatočne sýty. Ingrediencie Cesto: 6 vajec 70 g kokosovej múky 30 g proteínového prášku (vanilka/biela čokoláda/ punč) 60 g xylitolu 1 PL prášku do pečiva 1-2 PL punčovej arómy 200 ml vody Rozvar: 50 ml vody 100 ml kvalitného malinového sirupu (alebo šťavy z malín + 3 PL xylitolu) 1 PL punčovej arómy 1 PL citrónovej šťavy Poleva: 60-80 g proteínového prášku (vanilka/biela čokoláda/punč) 3 PL kvalitného malinového sirupu (alebo šťavy z malín + 1 PL xylitolu) 1 ČL punčovej arómy Potretie: 60 g malinového džemu Množstvo: 8 porcií Príprava: 40 minút Tepelná úprava: 30 minút AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. Najskôr si vo väčšej mise spolu rozmiešame suché suroviny na cesto. Následne k nim vmiešame aj mokré ingrediencie a cesto poriadne rozmiešame dohladka. Cesto necháme postáť 10 minút. 2. Hotové cesto rozdelíme na 3 časti a pečieme ho v rúre vyhriatej na 200 °C, každý plát približne 10-12 minút. Použila som formu s rozmermi 20×20 cm. 3. Dávame pozor, aby sa neprepiekol, a teda aby nebol suchý. Po zapichnutí špajdle by na nej nemalo ostať žiadne cesto. 4. Keď máme všetky 3 pláty upečené, necháme ich chvíľu vychladnúť bokom. 5. V menšom hrnci si spolu prevaríme vodu s malinovým sirupom alebo šťavou, citrónovou šťavou a punčovou arómou. 6. Prevretým rozvarom poriadne pokvapkáme 1 z 3 plátov, prípadne ho vylejeme do nádoby a plát položíme do rozvaru, aby ho dobre nasiakol z každej strany. Následne koláč vrstvíme. 7. Na spodok položíme biely plát, potrieme ho malinovým džemom, prikryjeme namočeným (ružovým) plátom, opäť potrieme džemom a na záver prikryjeme bielym plátom. Punčový koláč zaťažíme aspoň na 2 hodiny a uložíme ho do chladničky. 8. Polevu si pripravíme rozmiešaním proteínového prášku s malinovým sirupom alebo šťavou a punčovou arómou. Začneme s 60 g proteínu a postupne pridávame viac, podľa potreby. Mala by byť veľmi hustá a lepkavá. Ak treba, môžeme do nej pridať 1-2 lyžice vody. 9. Hotové punčové rezy nakrájame a tesne pred podávaním ich potrieme pripravenou polevou, inak by mohla z koláča ztiecť. Dobrú chuť! 🙂 www.fitrecepty.sk