Domov Zdravie Zdravý recept: Zdravé fitness punčové rezy

Zdravý recept: Zdravé fitness punčové rezy

0
0

Tieto zdravé fitness punčové rezy sú bohaté na bielkoviny aj vlákninu. Potešia aj všetkých maškrtníkov, ktorí prihliadajú na svoju figúru. Cesto je zložené z proteínového prášku a kokosovej múky, koláč je teda dostatočne sýty.

Ingrediencie
Cesto:
6 vajec
70 g kokosovej múky
30 g proteínového prášku (vanilka/biela čokoláda/ punč)
60 g xylitolu
1 PL prášku do pečiva
1-2 PL punčovej arómy
200 ml vody

Rozvar:
50 ml vody
100 ml kvalitného malinového sirupu (alebo šťavy z malín + 3 PL xylitolu)
1 PL punčovej arómy
1 PL citrónovej šťavy

Poleva:
60-80 g proteínového prášku (vanilka/biela čokoláda/punč)
3 PL kvalitného malinového sirupu (alebo šťavy z malín + 1 PL xylitolu)
1 ČL punčovej arómy

Potretie:
60 g malinového džemu

Množstvo: 8 porcií
Príprava: 40 minút
Tepelná úprava: 30 minút

AKO BUDEME POSTUPOVAŤ?

1. Najskôr si vo väčšej mise spolu rozmiešame suché suroviny na cesto. Následne k nim vmiešame aj mokré ingrediencie a cesto poriadne rozmiešame dohladka. Cesto necháme postáť 10 minút.
2. Hotové cesto rozdelíme na 3 časti a pečieme ho v rúre vyhriatej na 200 °C, každý plát približne 10-12 minút. Použila som formu s rozmermi 20×20 cm.
3. Dávame pozor, aby sa neprepiekol, a teda aby nebol suchý. Po zapichnutí špajdle by na nej nemalo ostať žiadne cesto.
4. Keď máme všetky 3 pláty upečené, necháme ich chvíľu vychladnúť bokom.
5. V menšom hrnci si spolu prevaríme vodu s malinovým sirupom alebo šťavou, citrónovou šťavou a punčovou arómou.
6. Prevretým rozvarom poriadne pokvapkáme 1 z 3 plátov, prípadne ho vylejeme do nádoby a plát položíme do rozvaru, aby ho dobre nasiakol z každej strany. Následne koláč vrstvíme.
7. Na spodok položíme biely plát, potrieme ho malinovým džemom, prikryjeme namočeným (ružovým) plátom, opäť potrieme džemom a na záver prikryjeme bielym plátom. Punčový koláč zaťažíme aspoň na 2 hodiny a uložíme ho do chladničky.
8. Polevu si pripravíme rozmiešaním proteínového prášku s malinovým sirupom alebo šťavou a punčovou arómou. Začneme s 60 g proteínu a postupne pridávame viac, podľa potreby. Mala by byť veľmi hustá a lepkavá. Ak treba, môžeme do nej pridať 1-2 lyžice vody.
9. Hotové punčové rezy nakrájame a tesne pred podávaním ich potrieme pripravenou polevou, inak by mohla z koláča ztiecť.

Dobrú chuť! 🙂

www.fitrecepty.sk

Načítať ďalšie súvisiace články
Load More By admin
Load More In Zdravie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pozrite si tiež

Trnavská nepriestrelnosť skončila

Dva týždne po prekvapivom zisku troch bodov proti Anderlechtu sa úradujúci slovenský majst…