Domov Zdravie Zdravý recept: Zdravý slivkovo-jablkový crumble

Zdravý recept: Zdravý slivkovo-jablkový crumble

0
0

Milujem crumble s akýmkoľvek ovocím. Momentálne je však sezóna sliviek a keďže ich bolo všade neúrekom, rozhodla som sa zakomponovať ich do tejto pečenej dobroty spolu s jablkami.

Crumble je v podstate zapečené ovocie s chrumkavou posýpkou. Recept si vyžaduje len minimum sladidla – ja používam xylitol, avšak môžete pridať aj stéviu alebo trstinový cukor.

Nepoužívajte však likvidné sladidlá v prípade, že chcete zachovať jeho perfektnú chrumkavosť. Najradšej si crumble vychutnávam ešte teplý na raňajky, niekedy aj ako zdravý dezert.

Ingrediencie:
400 g čerstvých sliviek
2 menšie jablká
2 PL citrónovej šťavy

na posýpku:
2 PL zmäknutého kokosového oleja (alebo masla)
60 g celozrnnej/ovsenej múky (prípadne mandľovej)
1/2 ČL prášku do pečiva
1-2 PL xylitolu (alebo trochu stévie)
10 g kokosu

Množstvo: 2 porcie
Príprava: 10 minút
Tepelná úprava: 30 minút

AKO BUDEME POSTUPOVAŤ?

1. Ovocie očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Poukladáme ho na spodok dvoch menších zapekacích misiek alebo jednej veľkej misy.
3. Ovocie pokvapkáme citrónovou šťavou.
4. V miske rukou rozmiešame zmäknutý kokosový olej alebo maslo, ľubovoľnú múku, sladidlo a prášok do pečiva.
5. Vzniknuté tuhé cesto namrvíme na pripravené ovocie.
6. Crumble posypeme strúhaným kokosom a pečieme ho približne 30 minút pri 190 stupňoch do zlatista.

Dobrú chuť! 🙂

www.fitrecepty.sk

Načítať ďalšie súvisiace články
Load More By admin
Load More In Zdravie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pozrite si tiež

Superpotraviny nemusíme dovážať len spoza hraníc

Potraviny s vysokým obsahom vitamínov a minerálov označujeme pojmom superpotraviny. Množst…