Zdravie Zdravý recept: Zdravý slivkovo-jablkový crumble Publikované 22. augusta 2018 0 0 Milujem crumble s akýmkoľvek ovocím. Momentálne je však sezóna sliviek a keďže ich bolo všade neúrekom, rozhodla som sa zakomponovať ich do tejto pečenej dobroty spolu s jablkami. Crumble je v podstate zapečené ovocie s chrumkavou posýpkou. Recept si vyžaduje len minimum sladidla – ja používam xylitol, avšak môžete pridať aj stéviu alebo trstinový cukor. Nepoužívajte však likvidné sladidlá v prípade, že chcete zachovať jeho perfektnú chrumkavosť. Najradšej si crumble vychutnávam ešte teplý na raňajky, niekedy aj ako zdravý dezert. Ingrediencie: 400 g čerstvých sliviek 2 menšie jablká 2 PL citrónovej šťavy na posýpku: 2 PL zmäknutého kokosového oleja (alebo masla) 60 g celozrnnej/ovsenej múky (prípadne mandľovej) 1/2 ČL prášku do pečiva 1-2 PL xylitolu (alebo trochu stévie) 10 g kokosu Množstvo: 2 porcie Príprava: 10 minút Tepelná úprava: 30 minút AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. Ovocie očistíme a nakrájame na menšie kúsky. 2. Poukladáme ho na spodok dvoch menších zapekacích misiek alebo jednej veľkej misy. 3. Ovocie pokvapkáme citrónovou šťavou. 4. V miske rukou rozmiešame zmäknutý kokosový olej alebo maslo, ľubovoľnú múku, sladidlo a prášok do pečiva. 5. Vzniknuté tuhé cesto namrvíme na pripravené ovocie. 6. Crumble posypeme strúhaným kokosom a pečieme ho približne 30 minút pri 190 stupňoch do zlatista. Dobrú chuť! 🙂 www.fitrecepty.sk