Zdravie Zdravý recept: Zeleninové ragú Publikované 6. septembra 2017 0 1 Dnes sme si pre vás pripravili chutné jedlo plné zeleniny. Zasýti, prečistí organizmus a dodá novú energiu. SUROVINY 1 cibuľa 1 uhorka 2 paradajky 1 paprika niekoľko listov šalátu kúsok póru olej štipka soli bylinky (oregano, majorán, bazalka, kurkuma) porcia: 1 čas prípravy: 5 minút čas varenia: 15 minút AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. Všetku zeleninu si nakrájame na menšie kúsky. 2. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na troche oleja. 3. Postupne budeme pridávať všetku zeleninu, avšak začneme s tou najtvrdšiou, ktorá potrebuje viac času na to, aby zmäkla. 4. Keď tvrdšiu zeleninu (uhorka, paprika, pór) máte podusenú a zelenina zmäkla (nenechajte ju úplne zmäknúť, chrumkavejšia chutí lepšie), pridajte zvyšnú zeleninu, teda paradajku a šalát. 5. Celú zmes už len jemne poduste, stačí 5 minút. 6. Pridajte bylinky, soľ a zeleninové ragú máte hotové. POZNÁMKA Takéto ragú si môžete pripraviť z akejkoľvek zeleniny, akú doma máte. Vyskúšali sme tento recept aj z cukety, baklažánu, pridali sme aj čerstvý špenát. Pri tomto recepte sa fantázii medze nekladú. A to je na ňom skvelé. Jana Šimkovičová