Zdravie Špaldová bublanina s letným ovocím Publikované 30. augusta 2017 0 0 Kto by nepoznal bublaninu. Určite si ju všetci pamätáme najmä od našich starých mám. Tie však málokedy piekli z celozrnej múky a trstinového cukru. Práve tým je táto bublanina iná. A omnoho chutnejšia. SUROVINY 125 g špaldovej hladkej múky 125 g špaldovej celozrnej múky (môžete použiť rovno 250 g, nemusíte ju miešať) 3 vajíčka 100 g trstinového cukru alebo brezového 130 g masla 1 dl mlieka 2 ČL prášku do pečiva ovocie (napr. maliny, černice, ríbezle, čučoriedky, marhule) porcia: 1 čas prípravy: cca 25 minút pri cca 330°C AKO BUDEME POSTUPOVAŤ: 1. Mierne roztopené maslo si v miske zmiešame s cukrom a vymiešame do peny. 2. Rozdelíme si vajíčko na žĺtky a bielka. Pridáme žĺtky k vymiešanej pene a zamiešame. 3. Postupne pridáme múku a prášok do pečiva. 4. Nakoniec pridáme mlieko a napokon jemne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. 5. Celú masu poriadne premiešame a vylejeme na pripravený plech, ktorý máme buď vymastený tukom alebo vystlaný papierom na pečenie. 6. Do cesta začneme ukladať ovocie. Pokojne ho dajte veľa, keď sa ovocie nachádza aj vo vnútri, nielen na povrchu, bublanina je šťavnatá a na chuť oveľa lepšia. Výborná verzia sladkých raňajok 🙂 Želám vám dobrú chuť Alžbeta Jánošíková