Zdravie Zdravý recept: fit krémeš Publikované 28. septembra 2017 0 0 Prečo je tento krémeš fit? Pretože je oproti klasickej verzii krémeša nutrične hodnotnejší, obsahuje oveľa menej kcal, tuku, sacharidov a na druhej strane viac bielkovín. Množstvo sacharidov si viete ešte viac znížiť, ak použijete na sladenie namiesto medu xylitol či stéviu. Určite ho vyskúšajte, je vynikajúci! Chutil u nás úplne každému 🙂 SUROVINY Cesto: 1 hrnček pohánkovej/ grahamovej/špaldovej múky 2 PL medu 5 PL mlieka 3 PL jablkového pyré štipka škorice Puding: 600 ml mlieka 2 ks vanilkového pudingového prášku 3 PL medu/xylitolu Krém: 500 g jemného tvarohu 100 g bieleho jogurtu 2 PL medu/xylitolu/stévie 20 g želatíny 3 PL horúcej vody horká čokoláda na posýpku (voliteľné) porcie: 12 AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. Všetky suroviny na cesto spolu poriadne rozmiešame. 2. Vzniknuté cesto natlačíme pomocou lyžice na spodok formy (s rozmerom zhruba 25×25 cm) vystlatej papierom na pečenie. 3. Cesto pečieme 25 minút pri 180 stupňoch. 4. Medzičasom si pripravíme puding. V hrnci si rozmiešame pudingové prášky s mliekom a sladidlom. Puding privedieme do varu a miešame ho do zhustnutia. 5. Hotový puding vylejeme na upečené cesto a krémeš zatiaľ odložíme do chladničky. 6. V miske si zmiešame tvaroh s jogurtom a sladidlom. 7. Želatínu si rozpustíme v horúcej vode, následne k nej pridáme lyžicu krému, rozmiešame a želatínovú zmes vmiešame do celého krému. 8. Keď nám vrch pudingovej vrstvy stuhol, nanesieme na vrch krémeša pripravený krém. 9. Krémeš dáme aspoň na 4 hodiny stuhnúť do chladničky a následne ho môžeme posypať/poliať čokoládou a podávať. Želám vam dobrú chuť! fitrecepty.sk