Zdravie Zdravý recept: Fit pirohy Publikované 31. októbra 2018 0 0 Tento recept na fit pirohy sa líši od tradičného receptu tým, že polovica množstva múky je nahradená cícerovou múkou a druhá polovica je tvorená celozrnnou múkou. Kombináciou týchto múk sa pirohom pridá na kvalitných nutričných hodnotách – zvýši sa obsah proteínu, vlákniny, vitamínov a minerálov a naopak zníži sa množstvo lepku. Ingrediencie: 1 kg zemiakov 250 g cícerovej múky 250g celozrnnej múky 1 vajce (voliteľné) kvalitný džem a tvaroh (prípadne iná náplň) Množstvo: 4 porcie AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Po uvarení ich zbavíme šupky a nastrúhame na jemnom strúhadle. 2. Z nastrúhaných zemiakov bude cesto vláčne. Pridáme k nim vajce, obe múky a vypracujeme cesto bez hrudiek, ktoré sa nelepí na ruky. Ak treba, pridajte ešte trochu viac múky. 3. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske (na hrúbku približne 3mm) a vykrajujeme z neho časti okrúhlou formičkou. 4. Každý kúsok naplníme džemom/tvarohom alebo inou zvolenou náplňou a piroh zlepíme. 5. Pirohy následne varíme v osolenej vode 5-7 minút, pokým nevyplávajú na povrch. 6. Precedíme, naservírujeme a ozdobíme jogurtom a ovocím (v sladkej podobe) a bryndzou/kyslou smotanou a cibuľkou (v slanej podobe). Dobrú chuť! 🙂 Viac zdravých receptov nájdete na www.fitrecepty.sk