Zdravie Zdravý recept: Jogurtovo-proteínový cheesecake Publikované 5. septembra 2018 0 1 Tento cheesecake si určite zamilujete! Je to seriózne jeden z najlepších zákuskov. Jeho prednosťou tiež je, že obsahuje vysoké množstvo bielkovín. Ak nemáte proteínový prášok, môžete ho nahradiť sušeným mliekom, pudingovým práškom alebo kakaom (pre kakaový cheesecake). Ingrediencie: Na cesto: 1,5 hrnčeka (1 hrnček = 250 ml) pomletých mandlí (mandľovej múky) 5 PL mlieka Na plnku: 700 g bieleho gréckeho jogurtu 3 vajcia 1/2 hrnčeka proteínového prášku (vanilkového) 1 PL vanilkovej arómy (alebo vanilkový struk) med (v prípade potreby) Na polevu: 1 hrnček bobuľovitého ovocia 1-2 PL želatíny v prášku (100 %) Množstvo: 8 porcií Príprava: 10 minút Tepelná úprava: 45 minút AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. Pomleté mandle (alebo mandľovú múku) zmiešame v mise s 5 lyžicami mlieka. 2. Vzniknuté cesto vtlačíme do tortovej alebo zapekacej formy a uhladíme. 3. Všetky ingrediencie na plnku si spolu poriadne zmiešame. Ochutnáme, či je dostatočne sladká a v prípade potreby pridáme sladidlo. 4. Hotovú plnku vylejeme na pripravené cesto. Takto pripravený cheesecake dáme piecť do rúry na 165 stupňov na 40 až 45 minút, kým vrch a okraje koláča nezačnú hnednúť. 5. Cheesecake vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. 6. V malom hrnci si pripravíme polevu na cheesecake. Zvolené ovocie popučíme vidličkou a primiešame k nemu želatínu. Zmes chvíľu povaríme (nesmie ale prevrieť) a vylejeme na cheesecake. 7. Celý cheesecake dáme stuhnúť do chladničky na minimálne 8 hodín. Dobrú chuť! 🙂 www.fitrecepty.sk