Zdravie Zdravý recept: Tekvicové „špagety“ s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke Publikované 21. novembra 2018 0 0 Toto je jedno z tých jedál, pri ktorých si poviete, že zdravé jedlá môžu byť ozaj delikátne! 🙂 Zamenením pšeničných špagiet za tento tekvicový variant jednoducho vykúzlite diétnejšie – no o nič menej chutnejšie hlavné jedlo. Tieto skvelé tekvicové „špagety“ s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke sa určite oplatí vyskúšať. Ingrediencie: 1 špagetová tekvica 300 g mletého morčacieho mäsa 1 cibuľa 1 PL kokosového oleja 200 g paradajkového pretlaku 4 strúčiky cesnaku 1 ČL morskej soli 1/2 ČL mletého čierneho korenia bazalka 150 ml vody Množstvo: 2 porcie AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. Tekvicu si prekrojíme pozdĺžne na polovicu a vydlabeme z nej semienka. 2. Do zapekacej misy alebo hlbšieho pekáča nalejeme zhruba 2 cm vody, položíme do nej obe polovice tekvice (vnútrom nadol) a prikryjeme ich predierkovaným alobalom. Tekvicu pečieme 45 minút na 205 stupňoch. 3. Po 45 minútach tekvicu vyberieme, otočíme a pomocou vidličky vnútro vyškrabeme na „špagety“. 4. Medzičasom si v hrnci roztopíme kokosový olej, na ktorom zľahka orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Do hrnca pridáme mleté morčacie mäso, paradajkový pretlak, korenie, morskú soľ, vodu a zmes poriadne zamiešame. Mäso dusíme prikryté po dobu 30 minút. 5. Následne do mäsa pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, v prípade potreby ešte trocha vody, čerstvú bazalku a odkryté povaríme ešte 5 minút. 6. Hotové mäso podávame s tekvicovými „špagetami“ a v prípade záujmu ich môžeme posypať strúhaným syrom. Dobrú chuť! 🙂 Viac zdravých receptov nájdete na www.fitrecepty.sk