Zdravie Zdravý recept: Joeov burger McLeanie Publikované 17. júna 2017 0 0 Chcete další recept na burger? Veď som vravel, že mám rád burgery. A nezabúdajte, že morka nie je len na Vianoce – v kombinácii s týmito všetkými chutnými ingredienciami vás v nasledujúcom burgeri naozaj nesklame. SUROVINY 400g mletého morčacieho mäsa 3 lyžičky rybej omáčky ½ zväzku koriandra, lístky potrhané nahrubo 2 lyžicky sezamového oleja 4 mladé cibuľky, pokrájané na tenké kolieska soľ a mleté čierne korenie 2 burgerové žemle 2 lyžice plnotučného gréckeho jogurtu 3 lyžičky čili pasty chipotle kolieska paradajok a šalátové lístky na podávanie POSTUP Gril rozohrejeme na maximum. Do veľkej misy dáme morčacie mäso, rybiu omáčku, koriander, sezamový olej a mladú cibuľku. Poriadne posolíme aj pokoreníme a potom rukami veľmi dôkladne spracujeme, aby sa všetko premiešalo. Čím lepšie vymiešame masu, tým lepšie budú burgery držať pohromade pri pečení. Vytvarujeme dve rovnaké fašírky. Vložíme ich do grilovacej panvice alebo dáme na mriežku a grilujeme 5 minút z každej strany, kým sa dobre neprepečú. Jednu prekrojíme napoly, aby sme sa ubezpečili, že mäso je celkom biele, bez najmenších ružových fliačikov. Medzitým prekrojíme žemle napoly. Jogurt zmiešame s čili pastou a rozotrieme na žemle. Keď sa burgery upečú, vyberieme ich z grilu a skompletizujeme svoj burger snov: do žemle dáme fašírky, navrch paradajky a šalát – čím viac, tým lepšie. Ďalšie zdravé recepty môžete nájsť v knihe od vydavateľstva Slovart