Zdravie Zdravý recept: Fit strúhaný jablkovo‑tvarohový koláč Publikované 28. marca 2018 1 0 Špaldový strúhaný koláčik s jablkovo‑tvarohovou náplňou. Takmer ako od babičky, ibaže s nižším obsahom kcal a tuku 😉 Tip: Koláč môžete posypať pred pečením ešte drvenými vlašskými orechmi. Ingrediencie na cesto: 200 g hladkej špaldovej múky 40 g zmäknutého kokosového oleja 50 g xylitolu / trstinového cukru 3-4 PL vody 2 žĺtka na tvarohovú náplň: 500 g jemného tvarohu 2 bielka (prípadne 20 g pudingového prášku alebo proteínu) 70 g xylitolu / trstinového cukru 1 ČL vanilkovej arómy na jablkovú náplň: 5 menších jabĺk 1 PL medu 1 ČL škorice 1 PL pudingového prášku/ zlatého klasu množstvo: 9 porcií AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. Ako prvé si v mise rukou zmiešame všetky suroviny na cesto dohromady. 2. Hotové cesto zakryjeme a následne ho odložíme na niekoľko minút do mrazničky. 3. Jablká nastrúhame na jemno a necháme ich medzičasom postáť, aby pustili čo najviac vody. 4. V miske si vymiešame bielka na penu a primiešame k nim zvyšné suroviny na tvarohovú náplň. 5. Cesto vyberieme z mrazničky a nahrubo ho nastrúhame na strúhadle. 6. Polovicu nastrúhaného cesta rozložíme na spodok formy vystlatej papierom na pečenie (s rozmermi zhruba 20 × 20 cm). 7. Na spodné cesto vylejeme tvarohovú náplň. 8. Nastrúhané jablká čo najviac vyšťavíme a následne ich zmiešame s medom, škoricou a pudingovým práškom. 9. Jablká navrstvíme na tvarohovú náplň. 10. Koláč posypeme zvyšným nastrúhaným cestom a pečieme ho približne 35-40 minút pri 180 stupňoch. 11. Po dopečení necháme koláč vychladnúť a odporúčam ho nakrájať a podávať až po tom, čo postojí niekoľko hodín v chladničke. Dobrú chuť! 🙂 www.fitrecepty.sk