Domov Šport Kovalík v Hamburgu medzi štvoricou najlepších

Kovalík v Hamburgu medzi štvoricou najlepších

0
0

Slovenský tenista Jozef Kovalík na turnaji ATP v Hamburgu podal vynikajúce výkony. Vďaka nim sa prebojoval až do semifinále, v ktorom mu však šancu na postup do finále zmaril argentínsky tenista Leonardo Mayer po dlhom a vyrovnanom súboji.

Antuka priniesla slovenskému tenistovi šťastie. K nemu pridal 25-ročný Kovalík úžasné výkony, čo mu zabezpečilo víťazstvo v troch dueloch. V tom prvom stál 113. hráč rebríčka proti 24. nasadenému bosnianskemu tenistovi Džumhurovi.

Hoci ani zďaleka nebol favoritom zápasu, papierové predpoklady dokázal vyvrátiť a z kurtu odchádzal ako víťaz. Stačili mu na to len dva sety, v ktorých sa po víťazstve 6:2 a 6:4 mohol tešiť z postupu do osemfinále.

V ňom stál proti domácemu tenistovi Mollekerovi. Slovenský tenista však drámu nepripustil a takisto nedaroval súperovi ani jeden set. Po kanárovi, ktorý mu uštedril v druhom sete a víťazstve 6:4 a 6:0 mal už brány do štvrťfinále otvorené.

Tam ho čakal náročný zápas proti Brazílčanovi Thiagovi Monteirovi. Nenasadený brazílsky tenista Kovalíka poriadne potrápil. Prvý set skončil práve v prospech juhoamerického tenistu.

Na ďalšie dva mu už však Kovalík nedovolil pomýšľať a tak po 127 minútach a víťazstve v troch setoch 3:6, 6:3 a 6:2 postúpil až do semifinále.

Semifinálový zápas bol poriadne vyrovnaný a ani jeden z tenistov si nechcel nechať zobrať nádej na postup do finále. Po dramatických 174 minútach sa z víťazstva napokon tešil práve Argentínčan po víťazstve 7:6, 4:6 a 6:7.

Kovalík, ktorý na turnaji predviedol skvelé výkony sa tak s podareným turnajom musel rozlúčiť. Premiérový titul z turnaja si napokon odniesol Gruzínec Basilašvili.

pepe, foto: SITA

Načítať ďalšie súvisiace články
Load More By admin
Load More In Šport

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pozrite si tiež

Superpotraviny nemusíme dovážať len spoza hraníc

Potraviny s vysokým obsahom vitamínov a minerálov označujeme pojmom superpotraviny. Množst…