Zdravie Zdravý recept: Celozrnné cestoviny s bryndzovo‑špenátovou omáčkou Publikované 31. januára 2018 0 0 Super chutné a najmä neskutočne jednoduché jedlo s bryndzou. Skúste tieto nutrične hodnotné celozrnné cestoviny s bryndzovo‑špenátovou omáčkou. Ak ste celiatik/celiatička, môžete si jedlo pripraviť aj za pomoci pohánkových cestovín. Na základný recept vám dokonca postačia iba 3 suroviny. Ingrediencie: 300 g celozrnných cestovín (napr. kolienka) 400 g mrazeného špenátového pretlaku 250 g bryndze množstvo: 4 porcie AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode do mäkka. 2. V druhom hrnci si na miernom plameni ohrejeme rozmrazený špenátový pretlak. Keď sa z neho odparí voda, pridáme nadrobenú bryndzu a zmes miešame, dokým sa bryndza neroztopí. 3. Hrniec odstavíme z tepla a do omáčky vmiešame uvarené cestoviny. 4. Podľa potreby dochutíme a podávame. 5. Jedlo môžeme doplniť napríklad aj o šalát, cherry paradajky, prípadne nastrúhaný syr či čerstvú mozzarellu. Dobrú chuť 🙂 www.fitrecepty.sk