Zdravie Zdravý recept: Kuracie prsia na parmezáne s cuketovými rezancami Publikované 2. mája 2018 0 0 Chutné kuracie prsia na parmezáne s cuketovými rezancami môžete vyskúšať na obed či večeru. Ingrediencie: 500 g kuracích pŕs 150 g celozrnnej strúhanky 100 g strúhaného parmezánu 1 vajce 1/2 ČL morskej soli 1/2 ČL mletého čierneho korenia 200g paradajkového pretlaku 7 PL vody 2 paradajky 50 g strúhanej mozzarelly 1/2 ČL morskej soli bazalka 2 väčšie cukety pertžlenová vňať (voliteľné) množstvo: 4 porcie príprava: 15 minút tepelná úprava: 30 minút AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na 1 cm hrubé plátky. 2. Celozrnnú strúhanku zmiešame so strúhaným parmezánom. 3. Mäso okoreníme a osolíme z oboch strán, namočíme do rozmiešaného vajíčka a obalíme z oboch strán v strúhankovej zmesi. 4. Obalené kuracie kúsky ukladáme do paprierom na pečenie vystlatej formy na pečenie. Mäso pečieme 20 minút pri 200 stupňoch do zlatista. 5. Po 20 minútach vyberieme mäso z rúry. 6. Paradajkový pretlak si rozmiešame s vodou a soľou. Vzniknutou paradajkovou zmesou potrieme upečené kuracie kúsky. 7. Na túto vrstvu následne poukladáme na tenké kolieska nakrájané paradajky a posypeme ich strúhanou mozzarellou a bazalkou. Mäso dáme takto zapiecť ešte na 5-10 minút. 8. Medzičasom si očistíme cukety a pomocou špiralizéra alebo strúhadla ich nastrúhame na „špagety“. Cuketu môžeme zľahka osoliť a okoreniť. 9. Upečené kuracie kúsky podávame na cuketových rezancoch. Dobrú chuť! 🙂 www.fitrecepty.sk