Domov Zdravie Zdravý recept: Fit mrkvové taštičky

Zdravý recept: Fit mrkvové taštičky

0
0

Tieto fit mrkvové taštičky predstavujú poupravený recept na tradičné mrkvové taštičky plnené slivkovým lekvárom. Vďaka pridanej cícerovej múke obsahujú vyšší podiel proteínu a vlákniny. Neobsahujú pridaný cukor ani tuk.

Ingrediencie:
250 g mrkvy
2 banány
5 PL jablkového pyré
250 g cícerovej múky
320 g celozrnnej múky
1 prášok do pečiva
NA LEKVÁR:
50 g sušených sliviek
4 datle
3PL vody

Množstvo: 15 kusov

AKO BUDEME POSTUPOVAŤ?

1. Najskôr si pripravíme lekvár. Slivky, datle a vodu dáme do malého hrnca a necháme prevrieť. Hmotu občas premiešame a potlačíme vidličkou, aby sa suroviny prepojili do lekváru. Keď vznikne homogénna polopevná masa, lekvár odstavíme z tepla a necháme vychladnúť.
2. V mixéri si spolu rozmixujeme mrkvu, banány a jablkové pyré takmer dohladka.
3. Hmotu následne vylejeme do misky, pridáme cícerovú múku, celozrnnú múku, prášok do pečiva a vytvoríme cesto. Ak sa vám bude zdať cesto príliš mäkké a ťahavé, pridajte ešte kúsok celozrnnej múky.
4. Keď je cesto hovoté, po častiach ho natenko vyvaľkáme, pokrájame na štvorce a do každého do stredu nadávkujeme cca 1/2 lyžičky lekváru.
5. Každý štvorec preložíme na polovicu do trojuholníka a vidličkou pozatláčame okraje.
6. Mrkvové taštičky potom uložíme na papierom na pečenie vystlatý plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch zhruba 25-33 minút (v závislosti od veľkosti taštičiek a výkonnosti rúry).
7. Ak ich príliš prepečiete, budú tvrdšie, preto ich už po 20-tich minútach pečenia pre istotu kontrolujte špajlou. Ak na nej neostane cesto, taštičky sú hotové.
8. Najlepšie chutia teplé, takže je dobré ich pred podávaním ohriať.

Dobrú chuť! 🙂

Viac zdravých receptov nájdete na www.fitrecepty.sk

Načítať ďalšie súvisiace články
Load More By admin
Load More In Zdravie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pozrite si tiež

Superpotraviny nemusíme dovážať len spoza hraníc

Potraviny s vysokým obsahom vitamínov a minerálov označujeme pojmom superpotraviny. Množst…