Zdravie Zdravý recept: Lahodná pohánka s mrkvou a pórom Publikované 22. novembra 2017 0 0 Lahodná pohánka s mrkvou a pórom, ktorá zasýti a zahreje. Toto výborné jedlo vás zasýti aj samostatne, no chutí skvelo tiež ako príloha k mäsu či rybám. Ingrediencie: 200 g suchej pohánky 300 g mrkvy 1 pór 2 PL masla 1/2 ČL morskej soli množstvo: 4 porcie čas prípravy: cca 15 minút AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. Pohánku prepláchneme, zalejeme dvojnásobným množstvom vody, osolíme a uvaríme ju do mäkka (zhruba 10-15 minút). 2. Ak náhodou nenasiakla všetku vodu počas varenia, precedíme ju. 3. Medzičasom si pripravíme zeleninu. Mrkvu očistíme a nastrúhame, pór umyjeme a nakrájame na malé kolieska. 4. Na rozohriatej panvici si speníme maslo a následne do neho pridáme prichystanú zeleninu. 5. Zeleninu podusíme na masle, dokým nezmäkne (zhruba 5-8 minút). 6. Hotovú zeleninu primiešame do uvarenej pohánky. 7. Jedlo môžeme podávať samostatne, prípadne ako prílohu k mäsu. Želám vám dobrú chuť! www.fitrecepty.sk