Zdravie Zdravý recept: Panvička s mletým mäsom a sladkými zemiakmi v paradajkovej omáčke Publikované 18. júla 2018 0 0 Ak chcete svojej rodinke vyčarovať chutný a zdravý obed či večeru, skúste túto jednoduchú panvičku s mletým mäsom, sladkými zemiakmi v paradajkovej omáčke a olivami. Jej chuť vás zaručene dostane 🙂 Ingrediencie: 500 g mletého morčacieho mäsa (alebo hovädzieho s nízkym obsahom tuku) 1 kg sladkých zemiakov 1 cibuľa 1 PL olivového oleja 50 g olív 200 g pasírovaných paradajok 1 PL mletá paprika 1 ČL mleté čierne korenie 1/2 ČL morskej soli 3 strúčiky cesnaku 100 g strúhanej mozzarelly hrsť petržlenovej vňate cherry paradajky (na dozdobenie) množstvo: 4 porcie AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. Batáty položíme na plech, vidličkou do nich urobíme niekoľko dierok a pečieme ich približne 30 minút pri 200 stupňoch – nie úplne do mäkka. Po dopečení ich ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. 2. V hlbokej panvici si na rozohriatom oleji zľahka opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme korenie, soľ a zamiešame. Následne primiešame mleté mäso, pasírované paradajky, zamiešame, podlejeme trochou vody a za občasného miešania mäso dusíme približne 15 minút. 3. Následne do mäsa vmiešame nakrájané olivy, prelisované strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať a nakoniec aj upečené sladké zemiaky. Zmes opäť podlejeme a dusíme dovtedy, kým nebude mäso a zemiaky hotové, dáme si však pozor na to, aby zemiaky nezmäkli až príliš. 4. Na záver jedlo posypeme strúhanou mozzarellou a podávame. Dobrú chuť! 🙂 www.fitrecepty.sk