Zdravie Zdravý recept: Ryža so špenátom, vajíčkami a kozím syrom Publikované 21. marca 2018 0 0 Chutné bezmäsité jedlo, ktoré v sebe spája chute krémovej ryže (vďaka koziemu syru), špenátu a vajíčok. Je nutrične vyvážené a bohaté na bielkoviny. Vyskúšajte tento zdravý recept na obed alebo na večeru 🙂 Ingrediencie: 250 g ryže (hnedej alebo divokej) 200 g baby špenátu 4 vajcia 150 g mäkkého kozieho syra (prípadne iného) 1 cibuľa 3 strúčiky cesnaku 1 PL olivového oleja 1 ČL morskej soli 1/2 ČL mletého čierneho korenia množstvo: 4 porcie príprava: 10 minút tepelná úprava: 30 minút AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. V hrnci si na rozohriatom oleji zľahka opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. 2. Prisypeme prepláchnutú ryžu, chvíľu popražíme, pridáme korenie, soľ a ryžu zalejeme dvojnásobným množstvom vody. 3. Ryžu varíme do mäkka. 4. Keď je ryža hotová, vmiešame do nej opláchnuté listy špenátu, prelisované strúčiky cesnaku, kozí syr a poriadne premiešame. 5. Vajcia uvaríme natvrdo a po dovarení a ošúpaní ich naservírujeme na hotovú ryžu. Dobrú chuť! 🙂 www.fitrecepty.sk