Zdravie RECEPT: Fit hruškový koláč s perníkovým korením Publikované 20. decembra 2017 0 0 Inšpirácia na chutný jesenný koláčik s hruškami v zdravej, fit verzii. Vďaka perníkovému koreniu nielen skvelo chutí, no pri pečení perfektne rozvonia celú domácnosť. Jeho prednosťami je nižší obsah tuku, kalórií a vyšší obsah vlákniny. Navyše si ho viete za pomoci pohánkovej múky pripraviť aj úplne bez lepku. V prípade potreby môžete med nahradiť za ekvivalentné množstvo stévie či xylitolu. Ingrediencie: 150 g špaldovej hladkej múky/pohánkovej múky 4 PL medu 3 vajcia 3 hrušky 100 ml vody 100 g acidofilného mlieka 1 PL perníkového korenia 1 PL prášku do pečiva množstvo: 10 porcií AKO BUDEME POSTUPOVAŤ? 1. V miske si rozmiešame múku s práškom do pečiva, perníkovým korením, vodou, acidofilným mliekom, žĺtkami a medom. Následne do cesta jemne vmiešame vyšľahané bielky. 2. Cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlatej tortovej formy (s priemerom zhruba 21 cm). Do cesta následne vložíme nadrobno nakrájané kúsky hrušiek. 3. Koláč pečieme zhruba 35 minút pri 180 °C, kým nezačne chytať zlatistú farbu a kým nie je vnútro dopečené. Želám vám dobrú chuť! www.fitrecepty.sk